Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Danas je:

Recent posts

subota, 19. prosinca 2009.

Tko je za pizzu od marihuane?

Image
Novootvoreni dućan ˝Ganja Gourmet˝ iz Denvera odlučio je uz uobičajenuponudu marihuane za medicinske svrhe ponuditi i specijalitete od ovebiljke, poput pizze i lazanja.

On ipak nije jedini, jer u gradu mnogi karipski restorani nude tečajevekako iskoristiti i primijeniti marihuanu u svakodnevnim jelima. Akabelska tv emisija ˝Cannabis Planet˝ oduševila je mnoge gledateljesvojim kreativnim prijedlozima za teriyaki piletinu, škampe i sendviče.
Evolucija pripreme hrane s dodatkom marihuanezasigurno je uzrokovana eksplozijom primjene ove biljke u medicinskesvrhe posljednjih godina u SAD-u. Mnogi pacijenti radije će je jestinego pušiti. ˝Kada smo počeli primjenjivati marihuanu u našim receptimai uvidjeli sve mogućnosti koje nudi, i interes naših gostiju za takvimjelima naglo je porastao˝, kaže Michael DeLao, domaćin u ˝CannabisPlanetu˝.
Svi gosti restorana ˝Ganja Gourmet˝ moraju pokazatidozvolu liječnika da smiju koristiti travu u medicinske svrhe. No,hrana nije jeftina. Cijela pizza košta 89 dolara (450 kuna), a paketkolača 120 dolara (600 kuna).
Marihuana se može upotrebljavati u kuhinji, jer jenjezin glavni sastojak THC lako topiv. Kuhari melju lišće i pupoljkeove biljke, te dobivaju neku vrst zelenog brašna. To brašno zatimdodaju ulju ili maslacu, sporo kuhaju dok se smjesa ne zgusne i dobijetzv. ˝cannamaslac˝. On se zatim upotrebljava kao glavni sastojak jelaod marihuane, a zamjenjuje potrebnu dozu koju pacijenti trebaju.
Potrebno je oko 20 minuta do 2 sata da se osjeteefekti. Najveći je problem, kako kuhari tvrde, što gosti često znajupreviše pojesti, misleći da hrana ne djeluje. I dok se ne možetedoslovce predozirati hranom od marihuane, ljudi koji previše pojedu,mogu se osjećati tromo i dezorijentirano. Stoga ˝Ganja Gourmet˝ svojimgostima dozvoljava da pojedu samo jedno jelo s menija svakih 45 minuta.