
Bosanski restoran u Houstonu u Teksasu poslužuje ćevape, sarmu i burek.Amerikanci ponudu doživljavaju kao egzotičnu pa gostiju nikad nenedostaje
Cafe Pita u Houstonu jedini je bosanski restoran u gradu. Ćevapčići su brzo postali jedno od omiljenih jela u gradu.
Poslužuju ih na uobičajen način, u lepinji s lukom, ajvarom i kajmakom.Amerikancima je to egzotična kuhinja i rado posjećuju restoran.Zbog rata je mnogo Bosanaca preselilo u Ameriku i otvorilo svoje restorane. Najviše ih ima u St. Louisu i Detroitu.
Bosanci koji drže Cafe Pitu nisu predani muslimani, pa nemajuproblema sa svinjetinom. Meni im je raznovrstan i gost može naručitibilo što od već spomenutih ćevapa, sarme, bureka, janjeće koljenice dopljeskavice i baklave.
Vlasnik Cafe Pite, Omer, potiče goste da ćevape i sva slična jelajedu rukama, a u slučaju da donesu svoju bocu vina, posudit će im čaše.